Tinerii din Polonia în vizită la colegii din r. Călăraşi, Sîngerei şi Leova

În perioada 30 noiembrie-4 decembrie, în cadrul proiectului „Consolidarea activismului tinerilor prin participarea la procesul de dezvoltare comunitara”, un grup de tineri din Polonia au efectuat o vizită în r. Călăraşi, Sîngerei şi Leova unde s-au întîlnit cu reprezentanţii ONG de tineret, Consilii locale de tineret şi grupuri de iniţiativă ale tinerilor cu care au discutat despre metode de activizare a tinerilor prin participarea la procesul de dezvoltare comunitară.

Activitatea a fost organizată de către asociaţia obştească Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM” în parteneriat cu Fundaţia “Local Activity Group Partnership for Warmia” din Polonia în cadrul proiectului „Consolidarea activismului tinerilor prin participarea la procesul de dezvoltare comunitara” cu susţinerea financiară a Programului Est-Est: parteneriat fără frontiere a Fundaţiei Soros-Moldova şi Fundaţiei Stefan Batory din Polonia.

Scopul acestei vizite a fost facilitarea schimbului de experienţă între tinerii din Republica Moldova şi Polonia pentru a încuraja activismul social al grupurilor locale de tineri privind desfăşurarea activităţilor în vederea dezvoltării sociale a localităţilor lor.

În perioada 30 noiembrie–1 decembrie la Călăraşi, 1-2 decembrie la Sîngerei şi 3 decembrie la Leova s-au desfăşurat activităţile atelierelor de lucru în domeniul activizării tinerilor şi motivarea lor de a se implica în dezvoltarea comunităţii în care locuiesc.

 

În cadrul atelierelor de lucru au fost:

• purtate discuţii vis-a-vis de problemele cu care se confruntă tinerii din ambele ţări;

• căutarea în comun a soluţiilor privind problemele identificate;

• preluate bunele practici în activizarea tinerilor prin schimbul de experienţă dintre tinerii din Republica Moldova şi Polonia;

• analizate posibilităţile de colaborare între tinerii din Republica Moldova şi Polonia în cadrul unor proiecte de parteneriat;

• încurajaţi tinerii de a se implica în dezvoltarea socială a localităţilor sale prin realizarea mini-proiectelor la nivel de comunitate.

În rezultatul vizitei, 8 grupuri de tineri din Moldova au beneficiat de mini-granturi pentru implementarea proiectelor locale ce ţin de consolidarea activismului tinerilor şi participarea la procesul de dezvoltare comunitară.

# # #

Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM” reprezintă o asociaţie obştească de cercetare, instruire şi dezvoltare, care activează pe o serie de domenii legate de: dezvoltare personală, dezvoltare organizaţională, dezvoltare comunitară şi dezvoltare parteneriate.

Institutul „MilleniuM” activează în calitate de platformă comună care reuneşte persoanele preocupate de transformarea conceptului de colaborare şi parteneriat într-o practică curentă a vieţii asociative din Republica Moldova. Pentru a afla mai multe despre activitatea Institutului „MilleniuM”, accesaţi: http://www.millenium.ong.md

Lasă un comentariu